3 stappen naar je financieel overzicht

Tegenwoordig is het niet eenvoudig om een cent aan de kant te zetten als je prioriteiten niet duidelijk zijn. Het is enorm verleidelijk om mee te gaan met de nieuwste smartphones, wagens of meubels. Hoe behoud je nog overzicht in je uitgaven, inkomsten en netto waarde?

Uitgaven bijhouden

Zoals ik eerder al aanhaalde, is het belangrijk om te weten wat je vaste onkosten zijn. Als je daar een zicht op hebt, weet je wat overblijft en kan je plannen of budgetteren waar het naartoe moet. Of je dat ook effectief zo uitgeeft, is aan jou om bij te houden.

Inkomsten genereren

Wanneer je een budget opstelt, moet je natuurlijk ook je inkomsten weten. Hopelijk liggen deze in balans met je uitgaven en doelen. Als je tekorten opmerkt, kan je nadenken om van je hobby een bijverdienste te maken. Een andere optie is om de spullen die je niet meer gebruikt of kleren die je niet meer draagt, te verkopen.

Overzicht creëren

Een overzicht is meer dan een budget. Jouw persoonlijk overzicht moet ook aanduiden waarom je elke maand een extra verzekering zou betalen. Het moet eveneens beschreven staan waar je spaargeld voor dient. Maak bovendien een opsomming van toekomstige investeringen die je nog wilt doen. Zo creëer je je persoonlijk plan naar een grotere netto waarde.

Hulp nodig

Een budget opstellen, uitgaven beperken, meer inkomsten genereren en weten waar je naartoe wilt en kunt; het is een enorme opgave. Als je echter deze stappen opdeelt in kleinere hapklare beetjes, is het al veel beter te doen.

Wanneer je dan op zoek gaat naar raad over toekomstige investeringen of beleggingen, kan je terecht bij meerdere personen. Vraag zeker eens na bij de financieel adviseur van je bank of je verzekeringsmakelaar. Indien je als zelfstandige activiteiten uitvoert, kan je je ook beroepen op je boekhouder voor advies.

Als je liever niet je bank raadpleegt of geen boekhouder ter beschikking hebt, kan je enorm veel informatie online vinden. Het is echter niet zo eenvoudig om tussen al die ideeën een systeem of advies te vinden dat bij jou van toepassing is. Wil je hulp? Vraag me vrijblijvend naar mijn diensten. Het is zoveel aangenamer om samen door een budget te ploeteren.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.