|

5 investeringen voor je toekomst


Elke ondernemende persoon wil vooruitgang zien. Zo wil je geen schulden meer, goed voorzien zijn van een onderkomen en eten en een levensstijl naar keuze kunnen opbouwen. Na de kredieten en basisbenodigdheden zijn er nog heel wat leuke investeringen om te doen.

Jezelf

Je nettowaarde hangt samen met bijdrage aan je omgeving. Als je veel waard wilt zijn, moet je dus aan jezelf werken. Het kan zo eenvoudig zijn als een professionele outfit gaan kopen.

Stel je een dakwerker voor die in afgesleten werkkledij bij jou toekomt. Je zou meteen de indruk hebben dat hij niet serieus omgaat met zijn klanten en zaak. Wanneer je bovendien bij de bank langsgaat voor een afspraak, verwacht je een man of vrouw in een zakelijke outfit. Investeer dus in gepaste kledij.

Daarnaast is ook je binnenkant enorm belangrijk. Koop bijvoorbeeld relevante boeken voor je sector. Blijf intussen op de hoogte van nodige opleidingen en certificaten. Hou daarnaast je verstand jong door regelmatig te ontspannen en leuke denkactiviteiten te doen zoals deelnemen aan quizzen.

Software en hardware

Wanneer je investeert in een nieuwe laptop die meer programma’s aankan en sneller alles verwerkt, zal je tijd besparen die je aan andere zaken kan spenderen. Denk zo ook aan de software en applicaties die je gebruikt. Als deze kunnen zorgen voor efficiëntere en snellere verwerking van gegevens en processen, bespaar je weer tijd en geld.

Werkruimte

De ruimte waar je die hardware plaatst, is vaak ook de ruimte waar je heel wat uren doorbrengt. Investeer dus in een degelijke bureaustoel, een leuke huisplant en inspirerende muurdecoratie. Zo kan je productief je tijd doorbrengen in een aangename omgeving. Op die manier creëer je echt je droomcarrière.

Roerende goederen

Als je vaak op de baan moet zijn, is een degelijke, zuinige en comfortabele auto de ideale investering. Geen tijd verspillen aan aanschuiven bij de keuring of te hoog verbruik door slechte banden en vuile filters.

Wanneer je ook vaak ver van huis moet zijn, lange uren en korte nachten klopt, is een investering in een mobilhome nog niet zo slecht. Die kan je bovendien nog verhuren op de ogenblikken dat je die niet nodig hebt. Win-win!

Immo

Hetzelfde geldt voor vastgoed. Gebruik je geld wijselijk voor energie- en geldbesparende maatregelen. Heel vaak krijg je er ook premies voor terug. Daarnaast zorgen renovaties voor een waardestijging wanneer je later je huis zou verkopen of verhuren.

Daarnaast kan je ook uitkijken naar een vakantiehuis. Hier geldt hetzelfde principe als bij de mobilhome; jij gebruikt het om geld uit te sparen maar kan er ook een cent aan verdienen wanneer je anderen erin toelaat. Daar stopt het niet. Als je je focus legt op garageboxen, huizen of appartementsblokken, kan je op die manier een passief inkomen opbouwen.

Conclusie

Welke leeftijd je ook hebt, hoeveel inkomen je ook hebt, of je nu werkt voor jezelf of voor een baas, voorzie steevast een bedrag elke maand om te investeren. Kies zo voor jezelf, je vervoer, je omgeving en je toekomstige inkomsten.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *