| |

6 Ongewone Tips Die Je Productiviteit Boosten

Er zijn veel manieren en technieken om je productiviteit te verbeteren. Hier zijn 6 ongewone tips die je eenvoudig kan toepassen maar waar je mogelijk nog niet aan gedacht hebt. Lees snel verder en kies wat bij je past. Dan kan jij ook je productiviteit boosten.

1. Luister naar je lichaam.

Leer je lichaam kennen. Dit kan gaan over het onderscheid tussen honger en dorst maar ook wanneer je concentratievermogen optimaal is voor bepaalde taken. Voor elke persoon is dit anders. Hierdoor is het belangrijk je bezigheden in kaart te brengen en erbij te noteren wanneer is vlot ging en wanneer niet. Op die manier breng je jouw persoonlijke, ideale kalender der productiviteit in beeld.

2. Start je dag succesvol.

Het is al eerder aangehaald maar als je een succesvolle dag wilt, moet je mindset op succes ingesteld worden. Rijg de ene vervolmaking aan de andere en start je dag met de eenvoudige taak je bed op te maken. Het maakt een wereld verschil als je de dag start met een succes. Bovendien is het ook aangenamer om ’s avonds in een opgemaakt bed te kruipen. Geloof je me niet? Probeer het eens voor 21 dagen.

3. Leg je chronometer erbij.

Wat een rare opmerking, zal je wel denken. De logica is echter zeer eenvoudig; wanneer je de tijd voorbij ziet tikken, voel je meer druk en velen werken dan beter door. Daarnaast heb je als voordeel dat je weet hoe lang welke taak duurt zodat je in de toekomst beter kan plannen. Ga voor jezelf na hoe je de chronometer kan inzetten. Zo kan jij je productiviteit boosten.

4. Een productieve werkzone.

Dit omvat alles, ja alles. Zorg voor een locatie waar je een minimum aan afleidingen hebt, weg van de gsm als die niet nodig is, zonder raam om te kijken naar voorbijgaand verkeer.
Denk bovendien ook aan je achtergrondmuziek. Bepaalde liedjes gaan je misschien heel goedgezind maken maar brengen je ook aan het dansen of zingen. Dat hindert je in je productiviteit. Kies voor muziek zonder gezongen tekst en, afhankelijk van het soort taak waar je je aan wilt zetten, met de juiste beat.
Tenslotte is je kledij ook een trigger voor je perfecte werkmentaliteit. Denk maar aan wanneer je gaat sporten. Dan kies je ook de juiste schoenen.

5. Slim uitstelgedrag.

Deze klinkt heel tegendraads maar is een geweldige tip gebleken. Het valt onder dezelfde logica als tip 2 eigenlijk; rijg je successen aan elkaar.
Wanneer je niet in gang schiet door de productieve werkzone, moet je je mindset nog extra bij schroeven. Je kan dit doen door kleine taken uit te voeren die eigenlijk ook wel moeten gebeuren, alleen niet zo dringend. Opgelet! Deze taken mag je maximaal een half uur uitvoeren. Hierna moet je echt wel beginnen aan je opdracht van de dag.

6. Beloon jezelf met nog een taak.

Om te eindigen misschien het meest tegendraadse wat je je kan inbeelden. Wanneer je een taak succesvol hebt afgerond, beloon je jezelf met nog een taak. Als je je afvraagt of dit klinkklare onzin is, nee het is het niet.
Het gaat erom jezelf te belonen na een taak waar je enorm tegenop zag door achteraf een taak te doen die je graag doet.
Stel dat je enorm opkijkt tegen je strijk en veel liever bezig zou zijn met een geboortekado. Dan is het knutselen de beloning voor het afronden van je strijk.

Met deze tips kan je in 2019 je uitstelgedrag ten lijve gaan en je doelen behalen. Nu weet je hoe je kunt je productiviteit boosten. Plan je maand, week of dag en rijg je successen aan elkaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *