| |

Canva in je Business

Beeld eens in; mooie spreuken vergezeld van een passende achtergrond, super promoties in een professioneel kader, in het oog springende afbeeldingen die lezers naar je pagina leiden. Alles is mogelijk met deze eenvoudige en gratis tool, Canva!

Mogelijkheden

Oorspronkelijk was ik enkel op zoek naar een handige manier om mijn gevonden quotes te combineren met een toepasselijke afbeelding. Wat een goudmijn heb ik toen gevonden met Canva! Zelfs met het gratis plan heb je zoveel opties dat je er ook fan van wordt.

Facebook-afbeeldingen

Op mijn Facebook-pagina spreid ik dagelijks mijn positieve en ondernemende vibes met alle volgers. Hiervoor maak ik gebruik van spreuken, Bitmoji’s, Pixabay en natuurlijk Canva. Wanneer je eenmaal een leuk lettertype, interessante settings en jouw stijl ontdekt hebt, kan je op die afbeelding verderwerken aan de volgende. Easy peasy!

Favicon en Logo

Voor ik aan mijn website begon, had ik nog nooit gehoord van een favicon. Kijk eens naar het tabblad in je browser. Dat kleine logo in het hoekje is een favicon. Dat heb ik ontworpen met Canva. Het lijkt misschien klein maar het maakt een immens verschil in je imago.

Ook mijn logo heb ik zo ontworpen op grotere schaal om te kunnen gebruiken in mijn nieuwsbrieven en facturen. Image is everything.

Blogafbeeldingen

Bij elk bericht op mijn blogpagina voorzie ik twee afbeeldingen om op Facebook en Instagram aan te kondigen dat er weer meer te lezen valt. Waarom twee, vraag je je misschien af. Foto’s, afbeeldingen, quotes en video’s op Facebook worden meestal getoond in een rechthoekig kader. Instagram daarentegen vertoont de afbeeldingen en foto’s enkel als een vierkant. Mijn creaties moeten daarbij dus aansluiten.

Voor beide heb ik een handig sjabloon gecreëerd. Het enige wat ik per bericht nog moet doen is een foto toevoegen en de titels invullen. Zo bespaar ik tijd op dit proces en kan ik meer tijd investeren aan de inhoud van elke post.

Promoties

Iedereen hoort graag dat je iets goedkoper, gratis of tijdelijk kan krijgen. Om ervoor te zorgen dat je boodschap in het oog springt en zoveel mogelijk mensen bereikt, hoort daar een opvallende afbeelding bij. Canva kan eveneens hier dienen om sjablonen te maken zodat je professioneel en efficiënt kan jouw bedrijf uitbouwen. Denk ook hier weer aan een sjabloon per sociale media.

Voordelen Canva

Je hebt het ondertussen wel door dat ik zot ben van Canva. Het was een persoonlijke openbaring dat ik zoiets zo eenvoudig zelf kan doen. Ik overloop even de voor mij meest belangrijke functies.

 • creëren van sjablonen
 • kiezen van huismerkkleuren
 • eenvoudig in gebruik
 • massaal veel vormen, illustraties, foto’s, rasters, … gratis ter beschikking
 • gemakkelijk om te implementeren in je sociale media
 • keuze uit ontelbare lettertypes
 • gratis, gratis, gratis

Voor degenen die hier niet genoeg mee hebben, kan je overstappen naar het premium-plan. Deze is betalend maar je krijgt er enorm veel voor terug.

 • toegang tot nog meer gratis foto’s en illustraties
 • ook lettertypes toevoegen aan je huismerk
 • de optie om logo’s en lettertypes toe te voegen
 • toegang tot oneindig veel mappen zodat je makkelijk met een team kan samenwerken en al je ontwerpen kan sorteren
 • de mogelijkheid om van elke afbeelding een kopie te maken in een ander formaat. Super handig om dezelfde promotie op elke sociale media te delen *wink wink*

Wat vind jij van mijn afbeeldingen? Ga je Canva zelf gebruiken of aanraden aan anderen?

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.