Geld over op het einde van de maand of maand over op het einde van het budget?

Iedereen heeft al eens een maand met meer of minder inkomsten. De andere kant is ook mogelijk: een maand met meer of minder kosten. Maar wat zorgt er nu voor dat je elke maand genoeg hebt?

Extra inkomsten of minder kosten

Wanneer je geld over hebt op het einde van de maand, goed bezig! Dat wil zeggen dat je meer kan sparen of investeren.

Zo zijn er bovendien de maanden met belastingteruggave, vakantiegeld, je verjaardag, … Een leuke extra, al dan niet gepland. Nu kan je kiezen wat je ermee gaat doen.

De meesten kiezen om het op een spaarrekening te plaatsen, die vaak ook nog binnen je banking app zichtbaar is. Als resultaat worden die centen ook uitgegeven, meestal aan onnodige of zelfs overbodige zaken.

Goede investeringen

Een andere optie is om je geld om te zetten in iets nuttigs. Gebruik je overschot op het einde van de maand om je stock extra aan te vullen. Dit kan gaan over een extra storting aan je pensioensparen of het aankopen van extra proviand en diepvrieswaren. Zo is het enorm interessant om de promoties te volgen en dan extra voorraad in te slaan wanneer ze aan bodemprijzen te koop staan.

Onverwachte kosten of minder inkomsten

Iedereen maakt het al eens mee: een arbeider die verlof opneemt, heeft de maand erop minder inkomsten. De belastingen pikken graag een graantje mee overal waar het kan. De frigo begeeft het en moet meteen vervangen worden. Duizend-en-een scenario’s en als je geen financiële buffer hebt opgebouwd met je vaste spaarsaldo, zijn er ook andere potjes om van te genieten. Een moeilijke maand mag namelijk je huishouden niet breken.

Als je de tips van hierboven hebt toegepast, kan je je beroepen op je diepvrieswaren die je in promotie hebt gekocht of een extra conservenblik openen als het einde van de maand wat langer op zich laten wachten dan anders.

Wanneer je je eigen budget eens wilt bekijken of met me wilt overlopen waar je extra centjes naartoe mogen gaan, contacteer me dan.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. That is very attention-grabbing, You are a very skilled blogger.
    I’ve joined your rss feed and stay up for in quest of extra of your magnificent post.
    Also, I have shared your site in my social networks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.