| |

Hoe kan je pdf’s toevoegen aan je Mailerlite campagnes?

Om mijn wereld te verbeteren probeer ik steeds bij te leren en mezelf te verbeteren. Die opgedane kennis is pas nuttig als ik ze gebruik. Daarnaast vind ik het ook belangrijk mijn ervaringen en geleerde lessen te delen met jullie zodat jullie je wereld kunnen verbeteren. Dit past in het motto “Verander de wereld, begin bij jezelf”.

Daarvoor gebruik ik heel wat sociale kanalen. Eén daarvan zijn gerichte mails. Om dit in goede banen te leiden maak ik gebruik van Mailerlite. Met mijn gratis account kan ik mailcampagnes opstellen, automatische mails versturen, landing pages creëren en feedback krijgen of mijn boodschap goed onthaald wordt. Kijk maar even mee.

Mailerlite Campagnes

Om geïnteresseerden op de hoogte te houden zend ik maandelijks een nieuwsbrief. Hiermee kan ik een hart onder de riem steken, producten of diensten in de kijker plaatsen of zelfs promoties aankondigen zodat ze er als eersten bij kunnen zijn.

[mailerlite_form form_id=1]

Daarnaast stuur ik mijn klanten met de Herbalife-voeding wekelijks een overzicht van alle activiteiten de komende week. Voor beiden is dit een enkele mail die ik kan hergebruiken na een update.

Mailerlite Automation

Wanneer je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief of met de begeleiding start met Herbalife-voeding, vind ik het heel belangrijk dat ik je inlicht over de frequentie van de mails, een beetje over mezelf vertel en je laat weten wat je zoal mag verwachten. Hiervoor is de functie Automation bij Mailerlite super handig want nieuwe geïnteresseerden krijgen automatisch deze gegevens en ik kan zorgen voor een open communicatie waarbij alle info blijvend beschikbaar is in je mailbox of computer.

PDF’s verzenden

Een groot voordeel van e-mailmarketing is dat de mails qua lay-out en content volledig ingesteld kunnen worden maar ik kon nergens een bijlage toevoegen. Omdat ik toch enkele documenten zeker wou bezorgen (en dus in de automatische mails toevoegen), ben ik op zoek gegaan naar een oplossing.

Toen ik de oplossing tegenkwam, kon ik niet geloven hoe eenvoudig die is! Het is een combinatie van gratis accounts dus is het voor iedereen mogelijk. Ik leg het je even uit.

Van zodra je een mailadres met persoonlijke domeinnaam hebt, kan je een Mailerlite-account authenticeren. Vanaf dan kan je campagnes, landing pages en automatische mails opstellen. Daarnaast heb je een account nodig waarbij je online documenten kan opslaan maar ook kan openbaar delen. Denk hierbij aan Google Drive, Dropbox of Evernote.

How To

Nieuwe Automation in Mailerlite

Allereerst moet je naar het tabblad Automation. Rechtsboven kan je klikken om een nieuwe workflow te starten. Dit opent een visueel overzicht van de verschillende stappen in je proces. Je moet eerst een trigger kiezen die alles in gang zet. Bij mij is dit wanneer iemand nieuw ingeschreven is voor de nieuwsbrief.

Overzicht Proces Automation Mailerlite

Wanneer je aan je mail bent aan het werken, kan je rechts alle input en lay-out regelen. Links op je scherm zie je hoe dit in de mail gaat verschijnen. Zoals je dan wel merkt, zie je nergens de optie om een bijlage toe te voegen. We gaan dit dus doen met een link of een mooie knop.

De meest eenvoudige manier om een document via Mailerlite te versturen is aan de hand van een link. Je gaat naar je Drive, Dropbox of Evernote, duidt het gewenste document aan en klinkt rechtsboven of erlangs op ‘Delen’. Hierdoor krijg je de optie een link te kopiëren (nadat je al dan niet toestemming tot delen hebt gegeven). Deze link gebruik je als hyperlink in je Mailerlite-tekst.

Een tweede optie is om een knop toe te voegen naar je bestand met een call-to-action. Je kiest in je editor het gedeelte ‘Knop’, kiest de kleur, rand, grootte en wat die knop als titel heeft. Onder die knop kan je de link toevoegen zoals hierboven.

En klaar! Zo simpel is het! Vond je deze uitleg handig?

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.