| |

Hoe kan je Pinterest gebruiken?

Over visieborden en bucket lists

Mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Wat gaan jullie dit jaar anders doen?

Heel wat mensen nemen zich voor om vanaf 1 januari meer te sporten, minder te snoepen of meer te sparen. Je kan dit eigenlijk op elke moment starten maar Nieuwjaar heeft blijkbaar iets magisch. Weer een jaartje verder en wat hebben we te tonen?

Of je nu voor januari, juli, je verjaardag, komende maandag of morgen een voornemen hebt gemaakt, je moet je inspiratie van ergens halen. Ik kijk hiervoor regelmatig op Pinterest.

Wat is Pinterest?

In Mijn 7 Resources voor Sociale Media heb ik Pinterest al eens kort voorgesteld. Het is namelijk een zeer leuke en eenvoudig te gebruiken zoekmachine. Je kan scrollen tussen de kleurrijke afbeeldingen of je concentreren op zoekwoorden en titels. Deze kan je opslaan en sorteren op borden. Zo creëer je themaborden met mogelijke onderverdelingen.

Een andere optie is om online te zoeken. Wanneer je een interessant artikel tegenkomt, kan je met Pinterest een afbeelding van die pagina kiezen en voeg je een titel en omschrijving toe. Op deze manier zijn de mogelijkheden oneindig om bij te houden via Pinterest.

Hoe kan je Pinterest toepassen?

Om afbeeldingen te pinnen kies je voor

1. bestaande pins die je tegenkomt via

  • je startpagina van Pinterest
  • een zoekopdracht via Pinterest
  • borden van anderen die je volgt

2. artikelen online die je bewaart met de Pin-extensie in je browser

Op deze manier kunnen meerdere borden ontstaan. Zo is er de mogelijkheid alles qua kledij en mode op één bord te plaatsen en allerlei recepten op een ander te bewaren. Vergeet natuurlijk niet een bord voor je huis(houden) of voor sport.

Dromen met Pinterest

In het kader van goede voornemens kan een bord voorzien worden voor je gezondere recepten. Die vink je één per één af door ze te verplaatsen naar een apart bord met uitgevoerde pins of door een foto toe te voegen van jouw poging ervan.

Wat ook een optie is, is een bord met familie-uitjes die je in 2019 of de komende 5 jaren wilt doen. Vooral hierbij zijn de foto’s een leuke meerwaarde. Let er wel op geen persoonlijke foto’s hiervoor te gebruiken; deze kunnen ook gepind worden door anderen.

Wanneer je een kamer gaat renoveren, creëer je een moodboard hiervoor. Alle kleuren, stoelen, kasten of decoratie die je leuk vindt, verzamel je op één bord. Dit zorgt ervoor dat je in de winkel op je smartphone kan kijken om te zien of die spiegel wel bij de rest past.

Heel wat dromenborden en wish lists zijn zo al gemaakt. Waar wacht jij nog op?

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *