Hoe spaar je voor een centje extra?

Een extraatje

Zaterdagnamiddag loop je door de winkelstraat en kom je een jeugdvriendin tegen. Dit is de ideale moment voor een half uur bijpraten bij een koffie. Nu zou een extraatje leuk zijn…

Je hebt je kinderen beloofd om woensdagnamiddag naar de speeltuin te gaan. Ze zijn zo braaf en komen je vragen om een pannenkoek te eten. Nu zou een extraatje leuk zijn…

Wanneer je gaat afrekenen aan de kassa voor je nieuwe jeans, zie je een leuk juweeltje. Nu zou een extraatje leuk zijn…

Voor deze minipleziertjes heb ik een minispaartip: de getallen achter de komma.

Minispaartip

Hoe gaat dit in zijn werk? Ik heb een spaarrekening geopend waar geen jaarlijkse kosten aan vasthangen. Dit wil ook zeggen dat de intrestvoet laag ligt maar dat is tegenwoordig bij enorm wat banken en soorten rekening. Deze spaarrekening staat ingesteld als “verborgen in overzicht” waardoor ik dus niet automatisch dit saldo zie wanneer ik mijn bankapp open en naar mijn rekeningen ga. Ongeveer twee keer per maand schrijf ik alles over wat achter de komma staat van mijn gewone rekeningen naar die spaarrekening. Dat is mijn minispaarsysteem voor de kleine geneugten van het leven.

Doe-het-zelf

Niet iedereen zal dit graag op deze manier aanpakken maar je kan dit systeem ook aanpassen.

Doe dit bijvoorbeeld slechts één keer per maand wanneer je je rekeningen betaald hebt. Ik raad dan aan om af te ronden op bedragen per €5 om toch op korte termijn al leuke bedragen te kunnen sparen.

Als het beter bij jou past om elke week een alarm in je agenda in te stellen om het te doen, ga dan vooral je gang!

Heb jij al een systeem om te sparen voor het centje extra of ga je dit proberen toe te passen?

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.