Hoe start je je dag ideaal?

‘s Ochtends je wekker snoozen, ontbijt overslaan, je door de dag slepen, na het werk pompaf in de zetel belanden. Het is het domino-effect van een slechte start. Dit is dus hoe het níet moet.

De juiste mindset

‘s Morgens moet je de trend zetten voor de dag. Je hebt rituelen of gewoontes nodig om je in de juiste mindset te brengen. Zoals een sporter zijn checklist afgaat vooraleer hij naar een overwinning streeft, zo moet jij na het opstaan je gewoontes starten die opgezet zijn voor succes.

Voorbereiding

‘s Avonds kan je je voorbereiden voor je activiteiten ‘s ochtends. Dan verhoog je je kansen op een productieve dag. Zet zoveel mogelijk klaar zodat je geen tijd verliest. Leg bijvoorbeeld je kleren al klaar tijdens het mijmeren over je voorbije dag, zet de timer voor je verwarming en maak je ontbijt al zo volledig mogelijk klaar.

Power Hour

Wanneer je wakker wordt, begin je aan je power hour. Dit is het eerste uur van je dag waarin je je momentum opbouwt om je successen aan elkaar te rijven.

Nog voordat je uit je bed opstaat, begint al een eerste succes. Weet je niet wat? Je bed opmaken! Het klinkt banaal maar het zorgt voor de juiste ingesteldheid, je moet door de dag niet meer kijken naar de rommelige kamer en je hebt al een eerste succesverhaal op je naam binnen de allereerste vijf minuten.

De meeste mensen gaan dan meteen naar het wc. Tijdens het klaarmaken en aankleden kan je een paar sportoefeningen ertussen gooien om zo je metabolisme te starten voor de dag en tegelijkertijd 150 calorieën te verbruiken nog voor je ontbijt. Een leuke set oefeningen kan je hier vinden.

  • 15 squats
  • 15 jumping jacks
  • 15 crunches
  • 15 push-ups

Daarna is het hoog tijd om aan je ontbijt te beginnen. Het is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag en die moet je nuttigen binnen het uur na het opstaan. Als je meer wilt weten over mijn ideaal ontbijt, dat weinig calorieën bevat maar wel bomvol essentiële voedingsstoffen zit, contacteer me dan.

Dit zijn mijn tips om de dag te beginnen vol ijver, moed, vitaliteit en succesvol. Wat doe jij ‘s morgens?

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *