|

Hoe Trello Toepassen?

Eerder schreef ik al over een brain dump om je gedachten, wensen en concrete opdrachten terug te ordenen. Dit was één van de stappen om een overzicht te verkrijgen. Zo kan je monstertaken opsplitsen tot doenbare concrete kleine taken. Hiervoor gebruik ik de digitale applicatie Trello.

Trello: algemeen

Trello is een project and task management app. Je kan deze software op heel veel manieren toepassen om je taken en dromen bij te houden per categorie, per domein, per termijn of per project. Hiervoor je gebruik je borden.

Op elk bord kan je lijsten opstellen. Dit kan gaan over subdomeinen, termijnen of fases. Hierin sorteer je je taken of dromen als taak.

Elke kaart kan je open klikken en heel wat informatie aan toevoegen. Er zijn enorm veel opties dankzij de kleurenlabels, vervaldatum, bijlagen, een algemene omschrijving, checklists en twee teamfuncties: opmerkingen en leden toevoegen. De opmerkingen kan je gebruiken om te chatten met de andere leden over de specifieke kaart en de leden die je aan de kaart toewijst, zijn verantwoordelijk of moeten mee op de hoogte blijven.

Mijn borden bestaan uit één met al mijn privé-doelen, met alle taken voor mijn zelfstandige activiteiten, met alle huisprojecten die nog op de planning staan, met alle taken voor klanten en een centraal bord waaruit ik mijn lopende taken met deadlines opvolg.

Daarnaast creëer ik ook een bord per gerichte actie. Wanneer ik een event (mee-)organiseer, verloopt mijn takenlijst en marketingplanning via een bord dat ik eventueel kan hergebruiken wanneer een soortgelijk event opkomt.
Als ik een speciale promotie op de been breng, volg ik al mijn actie en de reacties op via een bord.

Tenslotte bestaat er ook één voor mijn blog content. Hierin gebruik ik de lijsten voor de verschillende fases van een blogbericht: planning, outlines, inhoud, afbeelding, te publiceren, gepubliceerd.

Vb van een eigen Trello-bord, nl Blog Content

Trello: waarom zo geweldig

Trello is bijzonder aangenaam om mee te werken om meerdere redenen.

  • De manier hoe je je borden, lijsten, kaarten en labels toepast, creëert enorme flexibiliteit.
  • Je kan in één oogopslag terug overzicht krijgen van je project of lopende taken.
  • Het oog wil ook wat en ook daar laat Trello je niet in de steek met de opties tot hoofdkleuren of gepersonaliseerde afbeeldingen.
  • De applicatie integreert gemakkelijk met Zapier of IFTTT waardoor je voor heel wat automatisaties kan zorgen. Lees zeker eens mijn ander bericht hierover of contacteer me voor meer info.

Ken jij Trello al en hoe pas je het toe?

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.