Hoe werkt die Eisenhower Matrix?

Als je je overdonderd voelt door alle taken en projecten die je aan wilt pakken, heb ik al eerder aangeraden om een braindump te houden en je prioriteiten te bepalen in 4 Stappen naar een Helder Hoofd. Naargelang je prioriteiten kan je dan delegeren, automatiseren, elimineren, plannen of uitvoeren. De Eisenhower Matrix helpt je om een overzicht hierop te krijgen.

Dringend en Nuttig

De sleutelelementen om de matrix in te vullen zijn dringendheid of urgentie en belang of nut. Soms kan de overwhelm echter zo ernstig zijn dat je zelfs dat onderscheid niet meer kunt maken. Ik help je graag even verder.

Op je Werk

Zoals eerder aangehaald, kan je de matrix toepassen op je werk. De taken die je daar te beurt kunnen vallen, zijn oa. e-mails, telefoonoproepen, deadlines, collega’s die een babbeltje komen slaan, dagelijkse of wekelijkse opdrachten, je gsm die afgaat met heel wat meldingen, …

Om een voorbeeld te geven van een ingevuld rooster, kan je hieronder even kijken.

Een greep uit dagelijkse bezigheden op het werk

In je Zaak

Je mag natuurlijk ook je eigen baas zijn. Dat brengt andere prioriteiten en afleidingen met zich mee. Zo moet je rekening houden met research, marketing, klantenbinding, dringende problemen en de combinatie met je huishouden. Daarnaast krijg je eveneens te maken met spam en afleidingen van sociale media. Kijk maar mee.

Een greep uit dagelijkse bezigheden als ondernemer

Hopelijk hebben deze beknopte voorbeelden geholpen om je eigen matrix in te vullen. Dan kan je nu dus verder met de volgende stappen. Moest je toch nog ergens one-on-one begeleiding willen, weet je me te vinden. Veel succes!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *