| |

Mijn 7 Resources voor Sociale Media

Zoals jullie al gemerkt hebben, verschijnen op heel wat sociale platformen aankondigingen en posts over mijn website, business en blog. Zonder het proces om tot deze blogberichten te komen, spendeer ik slechts zo’n 2 uur per week hieraan. Ik licht even toe wat ik gebruik.

Siteground

Mijn blogberichten worden geplaatst op mijn website. Hiervoor maak ik gebruik van de domeinnaam en hosting voorzien door Siteground. Ik ben met hen in zee gegaan omdat ze rechttoe rechtaan uitleg voorzien op hun website, samenwerken met WordPress, een super ondersteuningssysteem 24/7 hebben, hun websites bijna nooit offline gaan, er servers zijn zo kortbij als Amsterdam en nu was er zelfs een promotie lopende -50% op het eerste jaar! Via deze link (Affiliate link) kan je Siteground vinden.

WordPress

Om vervolgens de website te bouwen en de look te geven die die heeft, gebruik ik WordPress. Dit is zo eenvoudige en toch uitgebreide open-source software waardoor je je stijl volledig zelf kan samenstellen of een simpele gepersonaliseerde blog kan starten. Het is zelfs mogelijk om je website gratis te maken; je url zal dan WordPress blijven vermelden. Dit is dus een aanrader voor mensen die hun blog willen publiceren of een kleine bijverdienste hebben waar ze graag mee bezig zijn.

IFTTT en Zapier

IF This Then That en Zapier zijn software om te automatiseren. IFTTT blijft gratis ongeacht hoe vaak en hoe uitgebreid je deze gebruikt.
Zapier heeft heel wat vooraf ingestelde automatisaties die je kan personaliseren maar des te meer je wil instellen en gebruiken, des te duurder je account wordt. Voorlopig zit ik nog steeds op een gratis plan omdat ik zoveel mogelijk via IFTTT automatiseer.

Enkele voorbeelden van mijn automatisaties waarmee ik tijd uitspaar: IFTT zorgt ervoor dat er automatisch updates zijn tussen mijn project management tool en mijn takenlijst-app. Zapier is dan weer verantwoordelijk voor de communicatie terug. Ook mijn procedure om blogberichten op te stellen verloopt gedeeltelijk automatisch: elke keer wanneer ik een bepaalde topic start, wordt er een document gecreëerd in Google Docs waarin ik mijn tekst uitwerk. Dit bespaart me heel wat klikwerk.

Buffer

Dit is een platform om je sociale media te plannen. Mijn blogberichten worden er automatisch (dankjewel Zapier) naartoe verstuurd om op vooraf ingestelde momenten te publiceren. Met een gratis account kan je 3 sociale profielen linken, instellen hoe vaak erop gepost kan worden en opvolgen hoe je berichten gescoord hebben. Het enige wat ik tussentijds nog moet doen is de lay-out wijzigen indien nodig.

Je kan ook je berichten met 10 stuks per sociale account voorbereiden met het gratis plan. Wanneer je echter een betaald plan kiest, kan je meer berichten toevoegen aan de wachtrij, meer sociale accounts beheren en krijg je extra functies om je berichten voor te bereiden en op te volgen.

Pinterest

Via deze visuele zoekmachine kan je op zoek gaan aan de hand van gepinde afbeeldingen met een korte omschrijving. Naargelang je pins krijg je meer voorstellen. Je kan echter ook met zoekopdrachten of dankzij het volgen van anderen meer inspiratie opdoen.

De thema’s die ikzelf verzamel, zijn recepten, kledij, work-outs, time management, planners, zelfstudieboeken, podcasts, administratie en natuurlijk mijn eigen blogberichten.

Mailerlite

E-mailmarketing is nog steeds trendy. Nee, laat me dat anders formuleren; e-mailmarketing kan nog steeds gebruikt worden maar je boodschap moet trendy zijn en passen bij jouw brand of imago. Elke maand bezorg ik enkele mails;

  • maandelijkse nieuwsbrief
  • maandelijks blogoverzicht naargelang je interesses
  • wekelijkse kalenders
  • welkom-series

Dankzij Mailerlite kan ik deze op een professionele manier opstellen, geef ik er de look aan die ik zelf wil en je hebt heel goede en vlotte support als je een vraag hebt. De nieuwe drag-and-drop editor is trouwens enorm aangenaam en intuïtief om te gebruiken. Het enige nadeel is dat je je eigen website en mailadres móet hebben vooraleer je hiermee mailings kan versturen.

Heb je dat al? Probeer het zelf eens via deze link (Affiliate link)
Heb je liever persoonlijke bijstand? Contacteer me dan voor meer informatie.

Dit pas ik toe om online aanwezig te zijn en werk ik nog regelmatig aan om zo efficiënt mogelijk met mijn tijd om te gaan en meer mensen te kunnen bereiken en helpen. Hoe passen jullie je sociale media toe?

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.