Tijd vliegt! Stel nu je doelen voor het komend kwartaal

Het eerste kwartaal van het nieuwe jaar is bijna om. Tijd om ons voor te bereiden op het volgende! Maar… Wat moet je allemaal doen?

Doelen stellen

Als je vooruit wilt in je leven, heb je een idee nodig waar naartoe. Pas wanneer je dit zo concreet mogelijk maakt en er een deadline op stelt, kan je spreken over een effectief doel. Enkel vanaf dat moment kan je een actieplan opstellen om het te bereiken.

Stel dat je tegen eind 2019 €1000 wil aan de kant zetten. Dan is het eenvoudig te berekenen dat je €250 per kwartaal moet sparen oftewel €85 elke maand of €20 elke week.

Kies voor doelen op alle vlakken. Zo is er keuze uit date-avonden, self-care, familiebezoeken, financieel, sportief, eten en drinken, persoonlijke ontwikkeling en carrière. Maak drie van die gebieden prioritair voor jezelf en werk daar concreet een aantal doelstellingen voor uit. Bekijk vervolgens wat je het komende kwartaal hiervoor moet doen om te zorgen dat je ze behaalt.

Sociale engagementen

Wanneer je je eigen doelen bekeken hebt, kan je eens gaan kijken naar de geplande samenkomsten voor de volgende drie maanden. Ga na dat je de familiefeesten en verjaardagen in je agenda hebt staan en voeg ineens een herinnering toe om cadeau’s te gaan halen. Wil je weten hoe ik mijn agenda toepas? Lees dan zeker ook dit bericht.

Controle van de agenda

Na die eerste check kan je ook nagaan dat je dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse agenda-afspraken nog steeds verder lopen in je kalender. Hierbij is het belangrijk dat je geen overlap hebt en er voldoende tijd is voor de nodige verplaatsingen.

Als alles in orde is, kan je dan je doelen voor het komende kwartaal toevoegen. Denk er wel aan dat je voldoende rust ook voorziet. Dit is voor mezelf ook een doelstelling omdat ik zo veel tegelijk wil dus ik kan erover meepraten! * knipoog*

Hoe ga jij het komend kwartaal te lijf?

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *