fbpx

Besef jij waarom je levenslang wilt leren?
Beeld je maar eens even in: je hebt je branche onder de knie, jouw business ligt in een stabiele sector, je klanten weten je te vinden, en je gezin weet wat ze aan je hebben. Kortom gaat elke dag zijn gewone gangetje en alles bolt.
Klikt toch als een leuk sprookje? Welke sector is ooit stabiel, welke branche groeit nooit, en hoe kan het dat trends in marketing plots ophouden en je stabiel kan verder kabbelen?
Daarenboven klinkt het oersaai als je nooit meer een uitdaging op je pad zou krijgen!
Dit is waarom je levenslang wilt leren. Elke dag hoort je op te winden en nieuwe lessen met zich mee te brengen. Je kan die vanzelf tegenkomen of je kan nieuwe lessen gaan opzoeken.

Waar je kunt leren

Doorheen je business en je leven kom je automatisch op obstakels uit. Marketingtrends komen en gaan waardoor dat jij (of je marketingverantwoordelijke) steeds moet bijleren waar je doelgroep zich bevindt.

Softwarepakketten wijzigen. Zij beweren dat dit is voor extra functionaliteit maar soms zorgt het er net voor dat je voor een ander pakket kiest. Ook dan zal je een nieuwe leercurve beklimmen.

Al deze wijzigingen zorgen ervoor dat je een leven lang leren kan.

Je kan eveneens bewust op zoek gaan naar nieuwe kennis. Denk hierbij maar aan boeken en cursussen.
Als je aan boeken denkt, denken er al veel “daar geef ik geen geld aan uit!” Gelukkig is daar ook een oplossing voor met de bibliotheek van je regio. Voor een habbekrats, vaak zelfs éénmalig, kan je boeken gaan uitlenen. Je creëert hiermee een deadline en accountability om het boek binnen x aantal weken te hebben gelezen.
Daarnaast kan je online zoekmachines gebruiken om boeken te vinden én kopen over eender welk onderwerp.

Sinds de Corona-crisis is het belang van online vindbaarheid en bereikbaarheid enorm toegenomen. Hierdoor is het online aanbod van opleidingen drastisch gestegen. Je kan vanuit je zetel deelnemen aan webinars, seminars, cursussen en volledige opleidingen!
Hoe kan je deze vinden? Ik daag je uit “online opleidingen” in te geven in eender welke zoekmachine en dan elke pagina te bekijken. Je bent meteen uren verder.
Ikzelf raad als startpunt de website van de VDAB aan. Hier kan je gratis cursussen vinden voor beginners én gevorderden, met deelnemersbewijzen of zelfs certificaten. Daarna hangt het vervolg af van je talenknobbel en eigen deskundigheid.

De mogelijkheden zijn oneindig met thuisstudie of afstandsonderwijs. Dit kan gaan van certificaten tot internationale diploma’s. Afhankelijk van hoeveel je budgetteert om bij te leren, kan je eindeloos blijven bijleren. Een caveat hierbij: kennis is niets waard als je er niets mee doet. Zoek een accountability partner en/of cursussen met begeleider en deadlines. Kennis is pas geld waard als je het implementeert.

 

 

Wat je kunt leren

Wanneer je simpelweg “opleidingen” zou ingeven in eender welke zoekmachine zal je uren zoet zijn met enkel al de resultaten door te nemen. Je kan daarom beter gericht zoeken. Welk sleutelwoord gebruik je best?

Een goed startpunt hiervoor is een SWOT-analyse doen op jezelf. Ga na wat je sterktes, zwaktes, opportuniteiten en mogelijke obstakels zijn. Voor elk vlak is het interessant te verbeteren.

 

  • Hoe zet ik mijn sterktes beter in de verf of verbeter ik ze nog meer?
  • Op welke vlakken wil ik mijn tekorten aanvullen of overbruggen?

 

Beantwoord deze vragen zo gedetailleerd mogelijk en probeer die sleutelwoorden in je zoekopdracht. Beoordeel de gevonden cursussen aan de hand van benodigde tijd, locatie, kostprijs en uiteraard reviews.

Waarom je levenslang wilt leren

Je leest deze blog omdat je efficiënt wilt ondernemen en het enige wat we met zekerheid weten, is dat de wereld continu veranderd. Dat is dus waarom je levenslang wilt leren. Ik leer ook elke dag bij en test veel uit om jullie zo snel mogelijk verder te helpen. Daarnaast omring ik mij met de juiste mensen die ook steeds willen vooruitgang maken en willen bijleren. Bovendien heb ik een community opgericht van efficiënte ondernemers die met diezelfde vibes door het leven gaan.

Als jij nog geen lid bent van deze super community, kom dan snel naar Facebook en vraag je lidmaatschap aan bij de groep Boost Je Efficiëntie. Zo kunnen jij en wij blijven bijleren!

Laat in de commentaren weten of je nog steeds twijfelt waarom je levenslang wilt leren.