Waarom wil jij efficiënter werken?

Je bedrijf, je doelen, en je missie moeten doordrongen zijn van je motivatie. Daarom moet je jezelf regelmatig de vraag stellen: waarom wil jij efficiënter werken?
In elk deel van mijn aanbod komt naar voor: waarom wil jij efficiënter werken? Wat is jouw beweegreden? Waar ligt je motivatie? Het is een fundamentele vraag om vooruit te raken in je business en je leven. Daarom schrijf ik ook vol passie over dit onderwerp in deze blog.

Je why ontdekken

Alles start met werken voor je business. Je ontdekt je passie en het trekt je aan. Je wilt zelfs de volledige verantwoordelijkheid ervoor dragen en neemt je eerste stappen in het ondernemerschap.

Vol goede moed start je een ondernemingsnummer en begin je je eerste klanten te helpen. Alles begint zijn gangetje te gaan, steeds meer mensen vinden hun weg naar jouw aanbod en dan!… komen de eerste obstakels op je pad.

Als jij op dat moment geen zicht meer hebt op je why, je passie, je visie, ga je makkelijk de handdoek in de ring gooien.

Neem dus de tijd om te werken aan je business en jezelf te doordringen van je grote motivatie. Als je moeite hebt hier tijd voor te voorzien, check dan zeker de workshop Klaar Voor Groei. Hier werk je tegelijk met een groep aan je business. Zo wordt het ook eenvoudig een accountability partner te vinden.

Waarom wil jij efficiënter werken?

Er zijn meerdere drijfveren mogelijk om efficiënt te willen werken.

  • Misschien wil je meer verdienen in evenveel tijd? Dus minder bezig zijn met de taken rondom je verdienmodel en meer bezig zijn met wat geld oplevert.
  • Het is mogelijk dat je evenveel wilt verdienen in minder tijd? Dan kan je de vrijgekomen tijd spenderen aan je andere prioriteiten buiten je business. Denk maar aan je self-care, je gezin, je vrienden, hobby’s…
  • Of misschien wil je meer verdienen in minder tijd? De zogenaamde freedompreneurs achterna? dan spreken we over werken aan passieve inkomsten, inkomsten onafhankelijk van jouw tijd.

Elk van die drijfveren draait om tijd, omzet of winst en is afhankelijk van je bedrijfsdoelen. Wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben, is dat je zo min mogelijk tijd wilt spenderen aan taken die je niet graag doet en geen geld opleveren (op dat moment).

Waarom wil ik efficiënter werken?

Voor mij is efficiënt ondernemen extreem belangrijk al sinds ik op de werkvloer gestart ben na mijn studies. Begrijp me niet verkeerd, ik deed graag wat ik deed, maar ik wou ook tijdig gedaan hebben met werken (als in “afgeronde taken, niet dweilen met de kraan open”) zodat ik naar huis kon naar vrienden, het gezin, hobby’s.

Ik had er erg moeite mee als ik taken niet afgerond kreeg, of op één dag meer taken doorgestuurd kreeg dan afgewerkt. Hierdoor ging ik al snel op zoek naar de oorzaken en oplossingen.

Die ervaringen heb ik gebundeld in de A.N.F.R.A.-methode en pas ik nog steeds toe bij elke taak die ik aanpak. Die methode heeft ervoor gezorgd dat ik mijn bijberoep en nu zelfs hoofdberoep zo gestructureerd en efficiënt mogelijk aanpak. Hierdoor kan ik mijn werkweek als zelfstandige beperken tot gemiddeld 40 uren per week zodat er veel tijd vrij blijft voor het gezin, vrienden en hobby’s.

Efficiënt ondernemen kan je leren

“Allemaal leuk en wel”, kan je nu misschien denken, “maar wat heb ik eraan?”

Efficiënt ondernemen kan je leren! Er bestaan tig podcasts, blogs, en boeken over het onderwerp ‘efficiëntie’ die je allemaal zelf kan gaan lezen, leren, en implementeren. Zet je zoekmachine open en typ het maar eens in.

Of je kan heel gericht met Anfra Care aan de slag, om te beginnen met de workshop Klaar Voor Groei. Ben jij klaar met rondkijken en wil je aan de slag? Ga snel kijken voor meer info.

Ga na hoe jij kunt efficiënt ondernemen en ga met sprongen vooruit.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *